Najnovije

ČOVEK KOJI JE SRUŠIO KLIČKA: Homoseksualizam je đavolja rabota; Kličko je satanista!

Već iskazivanjem svoje pobožnosti, Fjuri je izazvao ne mali podsmeh u zapadnim medijima, dok su ga njegovi "homofobični ispadi" definitivno smestili na "crnu listu".
David od 120 kila: Tajson Fjuri (Foto: printskrin)

David od 120 kila: Tajson Fjuri (Foto: printskrin)

Uprkos svim očekivanjima, Tajson Fjuri, irski bokser koji se bori pod britanskom zastavom, srušio je sinoć suverenog vladara super-teške kategorije Ukrajinca Vladimira Klička i time potvrdio svoje najave. "Bog je na mojoj strani, sigurno ću pobediti", bio je siguran u svoj trijumf Fjuri nekoliko dana pred meč. Posvećeni hrišćanin, kako sebe karakteriše Tajson Fjuri, izazvao je veliku buru u javnosti i negodovanje širom zapadnog sveta zbog stvari izrečenih u intevjuu za Dejli mejl, nekoliko dana pred meč za VBO, IBF i VBA šapionske pojaseve. Osvrnuvši se na svoja verska uverenja, Fjuri je u intervjuu rekao da oseća da je kraj sveta blizu: "Živimo u zlom svetu. Đavo je veoma jak u ovom trenutku i osećam da je kraj blizu. Sveto Pismo mi govori da je tako. Svet mi govori da je tako. Svega nekoliko kratkih godina ima do kraja", rekao je Fjuri. On je ovo objasnio sledećim stavom: "Postoji tri stvari koje treba da se ostvare pre nego što đavo zavlada svetom: Prvo - da se legalizuje homoseksualizam, drugo - abortusi i treće - pedofilija. Ko bi 50-ih i 60-ih godina prošlog veka rekao da je moguće da prva dva postanu legalna? Kada kažem da će legalizovati pedofiliju to sada zvuči kao priča jednog ludaka, zar ne? A da je neko 50-ih i 60-ih rekao da će homoseksualizam da bude legalan, i njega bi proglasili ludim." Iako je objasnio da su njegovi stavovi po pitanju homoseksualizma zasnovani na Svetom Pismu, Fjuri je ovom izjavom izazvao veliki bes zapadne javnosti i gotovo svih medija koji su preneli ovu njegovu izjavu. Reklo bi se da epiteti koje su mu "prilepili" poznati svetski mediji ("zatucan", "glup", "poremećen", "lud", "kvazi-vernik"...) nisu dostojni renomea koje ti mediji poseduju, ali smo donekle do sada i navikli na takve karakterizacije svih onih koji se ne uklapaju u zapadnjački model ponašanja i mišljenja. Naravno, tekstovi su propraćeni "zgroženim" izjavama analitičara i aktivista koji su, svak na svoj način, pokušali da nađu uzrok takvom "kulturološkom fenomenu", stavivši jasno do znanja čitaocima da takvi stavovi budućeg svetskog šampiona "nemaju nikakve veze sa Hrišćanstvom"(?!).

Kličko je satanista!

Deo intervjua posvećen njegovom protivniku Ukrajincu Vladimiru Kličku nije izazvao ništa manje podsmeha zapadne javnosti. Naime, Fjuri je Klička optužio da se "klanja đavolu" i uporedio predstojeći meč sa borbom Davida protiv Golijata. "Golijat je bio šampion, čudovište koje niko nije mogao da savlada, a onda se pojavio David, klinac koji je verovao u Boga i savladao ga je. Bog mu je pomogao. Dobro će uvek pobeđivati zlo. Istina će uvek pobeđivati laž. Ja tako vidim borbu između Klička i mene. Da budem iskren, ja znam da se Kličko klanja đavolu. Oni su upleteni u neke visoke krugove i takve stvari i tamo izvode razne magije ili štagod. To i nije neka tajna, možete da pogledate na JuTjubu snimke na kojima se igraju sa magijom. (...) On jednostavno ne može da me pobedi. Sada kada znam da je on satanista, znam i da nema nikakve šanse da me pobedi. Bog mu to neće dozvoliti. Gotovo da sam hiljadu posto siguran da mi ne može ništa", rekao je Tajson Fjuri, nekoliko dana pre meč, a sinoć je to i ostvario.
Pročitajte još:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA