Najnovije

U nedelju protest ispred Predsedništva Srbije zbog ordena Dikoviću!

BEOGRAD - Inicijativa mladih za ljudska prava poziva građane na protest pod nazivom "Istraga, a ne orden" povodom dodele odlikovanja načelniku Generalštaba Vojske Srbije LJubiši Dikoviću, u nedelju - 15. februara u 18 časova u Pionirskom parku.
General LJubiša Diković (Foto: vs.rs)

General LJubiša Diković (Foto: vs.rs)

-U trenutku kada Fond za humanitarno pravo iznosi navode o umešanosti generala Dikovića u zločine počinjene nad civilima na Kosovu u aprilu i maju 1999. godine, predsednik Nikolić bira da dodeli orden za naročite zasluge u komandovanju i rukovođenju vojnim jedinicama. Ovim političkim činom, predsednik Nikolić arogantno poručuje Tužilaštvu za ratne zločine, porodicama žrtava, ali i svim grđanima Srbije da zvanično podžava politiku nekažnjivosti. Orden koji Tomislav Nikolić dodeljuje Dikoviću, i to u ovom momentu, je ruganje civilnim žrtvama i uvreda za građane Srbije koji zahtevaju da pred zakonom svi budu jednaki.
Pročitajte još:

Evo šta Zagrepčani kažu o pomirenju Srbije i Hrvatske

General Diković ne zaslužuje orden. Zahtevamo istragu o mogućoj odgovornosti LJubiše Dikovića za zločine nad civilima i za prikrivanje tragova zločina, kaže se u saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA