Najnovije

Vjerica Radeta: Na potezu je režim, ja sam spremna!

Povodom informacije da Haški tribunal traži od Srbije da procesuira funkcionere SRS Nemanju Šarovića i Vjericu Radetu ("Šešeljevi jastrebovi" kako ih je nazvao list "Blic") zbog navodnog ometanja pravde, oglasila se i sama Radeta. NJeno pismo prenosimo u celosti: Čitam u jednim novinama da Haški tribunal traži od režima u Srbiji da osude Nemanju Šarovića i mene zato što smo svojim javnim nastupima i izjavama navodno ometali pravdu tog takozvanog suda. Ometali njihovu pravdu! I zamislite kakvo smo strašno krivično delo počini, bavili smo se detaljno samim suđenjima u Hagu, i ne samo Šešeljevim. Pritvor nazivali kazamatom. Piše: Vjerica Radeta
Vjerica Radeta (Foto: SRS)

Vjerica Radeta (Foto: SRS)

Treba li da ponovim svoj stav?! Haški tribunal je antisrpska tvorevina. Formirani su da bi Srbi bili označeni kao zločinački narod i da se prikriju pravi krivci za krvavi raspad bivše Jugoslavije. Tamo su samo Srbi osuđeni na najduže kazne zatvora. Pritvor im je kazamat. Angažovali su lažne svedoke. Ucenama, pretnjama, lažnim obećanjima i na razne druge nedozvoljene načine. O detaljima i ličnim saznanjima ću kada me pozovu na sud.
Prof. dr Vojislav Šešelj ih je pobedio. Razbio u paramparčad i vratio se u Srbiju kao pobednik.
Ponosna sam ako sam kao član Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja i član njegovog Stručnog tima doprinela toj pobedi. Znam sigurno da sam mnogo naučila.
U svakom slučaju mnogo me obradovala vest da Haški tribunal traži od režima Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Tomislava Nikolića da me osude. Nadam se da će imati hrabrosti da pristupe domaćem zadatku. Ja sam spremna.
Ipak, tekst u novinama sam dva puta pročitala. Mislila sam da sam nešto preskočila. Nemoguće je da se vodi postupak protiv članova Stručnog tima koji je pomagao pripremu odbrane Vojislava Šešelja, a da optužbom ne bude obuhvaćen tadašnji šef Stručnog tima. Bio je to Tomislav Nikolić, koji nikako ne može izbeći proces i osudu koje su haške kadije namenili Nemanji Šaroviću i meni. Ili može. Možda su Tomislava Nikolića planirali za zaštićenog lažnog svedoka. Ako je tako, dobro su procenili. Tomislav Nikolić je u teškom stanju zbog bolesti zvane pohlepa od koje je odavno oboleo. Pristaće na sve samo ako mu ponude pare, a i Dragica će se obradovati.
Dobro, i Aleksandar Vučić je u to vreme bio član Stručnog tima, pravni savetnik, čak. NJega su verovatno izostavili zato što su shvatili da je i tada bio neiskren, ali za nešto su ga planirali, sigurno.
U svakom slučaju biće ovo veoma interesantan sudski proces. Ja jedva čekam.
Na potezu su Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, perjanice izdajničkog i podaničkog režima, koji su pokazali da su spremni da ispune svaki zadatak koji im proslede iz Vašingtona i Brisela. Neće valjda dozvoliti da se zamere svojim prijateljima zbog Šešeljevih jastrebova.
Pročitajte još: Šešelj: „Oluja“ je veliki zločin protiv čovečnosti!SRS „afere četvrkom“: Zlatibor Lončar i Esmark
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA