Najnovije

Usvojeni pas rizikovao život da spase trudnu vlasnicu

Engleskinja po imenu Kiša Veston bila je u petom mesecu trudnoće kada je doživela stravično iskustvo koje ju je moglo koštati života. Tada je u njenu kuću upao provalnik naoružan nožem, preteći da će oduzeti život i njoj i njenom suprugu.
Pas čuvar (Foto: pixabay)

Pas čuvar (Foto: pixabay)

Priča se svakog trena mogla završiti velikom tragedijom. Srećom, u kući Vestonovih našao se jedan nesebični stvor koji je odlučio da to spreči. Kiša je pre nekoliko godina usvojila rotvajlera kome je dala ime Roki. On je njen najbolji prijatelj sa kojim deli sve, a Roki prema njoj oseća toliku ljubav da je bio spreman da žrtvuje svoj život kako bi spasio njen. Sve se dogodilo jedne noći dok je porodica spavala. Začuli su se čudni zvuci, a Roki je počeo besno da laje. Kiša se uplašila da će lajanjem uzbuniti komšiluk, pa ga je zatvorila u kupatilo dok se ne smiri. U tom trenutku u kuću je provalio naoružani muškarac, preteći da će ubiti ženu ukoliko mu ne da sav novac koji ima. Nakon nekoliko trenutaka drame, šoka i vikanja, pas je razvalio vrata kupatila i našao se pred nasilnikom, iskeženih zuba i spreman na borbu. On se dao u beg, ali je hrabri pas pojurio za njim, ne bi li odbranio svoju porodicu.
Pročitajte još:
"Nekoliko dana mi je trebalo da se oporavim od šoka. Neprestano sam razmišljala o tome da bih sada možda bila mrtva da nije bilo mog psa da me čuva", kaže žena, koja se najsigurnije oseća pored svog mezimca pa se retko od njega odvaja. Nekoliko meseci kasnije, ona je na svet donela zdravog dečaka koga Roki mnogo voli i sa kojim se svakodnevno igra. "Osećam da je i on siguran uz Rokija, jer je naš mezimac njegov veliki brat", kaže Kiša. Izvor: zivotinje.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA