Najnovije

"U tuđoj kući"- uzbudljiv roman o poratnoj Nemačkoj

BEOGRAD - Iz izdavačke kuće "Evro Đunti" stiže još jedan biser strane literature, roman "U tuđoj kući" Ridijana Bruka, antiratna priča sa ratnom tematikom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Roman o teškim poratnim danima u Nemačkoj (Foto. Evrođunti.com)

Roman o teškim poratnim danima u Nemačkoj (Foto. Evrođunti.com)

To je priča o teškim iskušenjima pobednika i poraženihih inspirisana istinitim događajima iz života autorovog dede. U ledenu zimu 1946. Rejčel Morgan putuje sa sinom u britansku okupacionu zonu u Nemačkoj, da se pridruži suprugu Luisu, britanskom pukovniku zaduženom za izgradnju razorenog Hamburga i denacifikaciju poraženih. Po dolasku u razrušen grad, mlada Velšanka koja je u nemačkom bombardovanju izgubila starijeg sina otkriva da je njen muž doneo nečuvenu odluku: prelepu rekviriranu vilu koju im je dodelila Britanska vojska Morganovi će deliti sa njenim vlasnikom, nemačkim arhitektom i njegovom problematičnom ćerkom.
Pročitajte još:

HRVATI I KINEZI SNIMAJU NOVOG „VALTERA“! Ko će naslediti Batu Živojinovića?!

Neprirodna blizina engleske i nemačke porodice uzdrmaće sva RejÄŤelina načela, staviće na teška iskušenja njen bol zbog gubitka sina, i dovešće u pitanje nedvosmislena i stroga uputstva iz brošure koju dobija svaka engleska porodica u posleratnoj Nemačkoj. U tom napetom okruženju, netrpeljivost i tuga preobraziće se u strast i izdaju. Roman "U tuđoj kući" dobio je najviše pohvale književne javnosti u Engleskoj a pominje se i mogućnost snimanja filma po ovoj knjizi. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA