Najnovije

Evo kakve je instrukcije izdao Ramzan Kadirov oko proslave Vaskrsa

GROZNI - Po nalogu predsednika Čečenije Ramzana Kadirova osnovan je organizacioni odbor koji treba da  pomogne u organizovanju i sprovođenju aktivnosti koje se odnose na proslavu Vaskrsa 12. aprila 2015. godine.

Ramzan Kadirov (Foto: LifeNews.ru)

Ramzan Kadirov (Foto: LifeNews.ru)

Organiozacioni odbor je već predstavio plan događaja posvećenih proslavi Vaskrs. Posebno je razmatrano pitanje obezbeđenja vozila koja treba da posluže za prevoz stanovnicima i gostima u Groznom. Tokom praznika biće pojačane i mere obezbeđenja.

- Primamo stotine zahteva od ljudi koji žele da poseti ovaj region tokom proslave Uskrsa. U oči samo praznika njih će biti mnogo više. Ministarstvo saobraćaja i veza Čečenije će obezbediti prevoz gostiju, gradska uprava u Groznom će obezbediti besplatan smeštaj i hranu za tri dana, policija će obezbediti javni red i mir u crkvi i na grobljima grobljima - rekao je čečenski ministar D. Kašliunov.

On je dodao da je predsednik Čečenije Ramzana Kadirova posvećuje veliku pažnju organizaciji proslave verskih praznika, uključujući Vskrs. Takve aktivnosti se sprovode u poslednjih deset godina. Prema rečima ministra, nekadašnji žitelji Čečenije koji dolaze daposete grobove svojih najmilijih nikada nisu imali problema.

- Za deset godina postala je tradicija da se održi aktivnost u vezi sa proslavom Vaskrsa koji slave pravoslavni stanovnici i njihovi gosti. Očekujemo da će ovih dana u Grozni i druge gradove doći stotine naših bivših sunarodnika koji žive u različitim regionima Ruske Federacije  - rekao je D. Kašliunov.

Inače, na inicijativu Ramzana Kadirova, svake godine se uređuje 58 pravoslavnih grobalja u regionu. Tokom rata u Čečeniji, ovu rusku republiku je napustio najveći deo pravoslavnog stanovništva, oni svake godine na Vaskrs dolaze da obiđu grobove svojih rođaka.

Pročitajte još:

DŽihadisti na samo pet kilometara od Asadove palate

Grčka ne menja stav o sankcijama Rusiji – sve članice EU složne!

SLUČAJ NJEMCOV: Ukrajinska manekenka saučesnik u ubistvu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA