Najnovije

ALBANCI SU TERORISTI I UBICE GRMI U NEMAČKOJ! Ova izjava u Bundestagu zapalila je svet i šokirala Angelu Merkel! (VIDEO)

Poslanica nemačke levice (Die Linke) Sevim Dagdelen izjavila je za govornicom Bundestaga da kompletnu vladu u Prištini čine pripadnici bivše terorističke OVK kao i da je pod zaštitom nemačkih tenkova ta organizacija obnovljena i da šalje teroriste i susedne zemlje poput Makedonije.
Sevim Dagdelen (Foto: Jutjub)

Sevim Dagdelen (Foto: Jutjub)

NJeno izlaganje više puta prekidano je gromkim aplauzom, posebno kad je govorila o dešavanjima na Kosovu. Delegen je iznela teške optužbe na račun vlade u Prištini, rekavši da je Kosovo mesto odakle, kada je reč o Evropi, odlazi najviše boraca za Islamsku državu Iraka i Sirije i to ispred nosa NATO i "vojske koju smo tamo poslali". Ona je podsetila i da su pripadnici OVK, učesnici terorističkog napada nedavno likvidirani u Kumanovu, na Kosovu sahranjeni kao heroji, na groblju mučenika i u prisustvu visokih zvaničnika. - Mislim da Nemačka ne može da nastavi s podrškom velikoalbanskom nacionalizmu koji promoviše OVK i terorističkim centrima poput Kosova koji donose nasilje ne samo u region već i na Bliski istok - poručila je Sevim Degelen i dodala da je proteklih godina Kosovo napustilo na stotine hiljada Srba i Roma te je stoga ravnoteža u tom smislu potpuno uništena. Poslanica je podsetila nemačke kolege i na prošlogodišnju izjavu bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito. - Ja vas pitam koje ste posledice vi izvukli iz te izjave. Bundesver je na Kosovu kao rezultat kršenja međunarodnog prava, a politika Nemačke tamo nikada nije bila neutralna. Nisu nam potrebni nemački vojnici na Balkanu koji će podržavati jednu ili drugu stranu i stajati u zaštitu kršenja međunarodnog prava... Treba nam povratak na međunarodno pravo, jer samo to može biti osnov za miran suživot u Evropi - poručila je ova poslanica, uz opasku da zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova - Kipar, Rumunija, Španija, Grčka i Slovačka - treba da upozore nemačku vladu na kršenje međunarodnog prava na Kosovu. - Ovo je čisto licemerje - rekla je praćena aplauzom. Dagdelenova je na kraju poručila je ključ trajnog mira u Evropi politika bez dvostrukih standarda. Ona se založila i da Nemačka treba da se vrati miroljubivoj spoljnoj politici Vilija Branta kako njeni vojnici više nikada ne bi napustili nemačko tlo. Sevim Dagdelen je nedavno postavila pitanje nemačkoj vladi kakav je stav Nemačke o odnosu Srbije prema sankcijama Rusiji. Ona je tada za Dojče vele rekla da se nada da Srbija neće podleći pritisku i uvesti sankcije Rusiji. - Nadam se da Srbija neće podleći pritisku Berlina niti se odreći dobrih odnosa sa Rusijom - rekla je i dodala da vreme diktata u spoljnoj politici mora da pripada prošlosti.
Pročitajte još:Kandić: U Srebrenici se dogodio dugo planirani genocid, Srbija ne sme da ga negira!UDAR NA SRPSKOG PATRIJARHA: Policija mu zabranila ulazak u manastir, iz kase i sa računa izvučena velika količina novca
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA