Najnovije

Aktivirana KK Crvena zvezda

Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) je okončan godinu ranije, pa će crveno-beli sledeće sezone nastupati pod matičnim imenom.
KK Crvena zvezda (Foto: Jutjub)

KK Crvena zvezda (Foto: Jutjub)

Saradnja KK Crvena zvezda i bivšeg FMP Železnika u dosadašnjoj formi je okončana! Pravni subjekt Crvena zvezda Beograd (sa aktuelnim sponzorskim prezimenom "Telekom") više neće biti takmičarski aktivan, a sportsku funkciju organizacije ponovo će preuzeti matični klub, sa samo jednom adresom - Mali Kalemegdan 2. Ta odluka doneta je na Skupštini Crvene zvezde u klupskim prostorijama, kojom je zvanično okončan UPPR, usvojen 4. jula 2012. Usvajanjem UPPR-a, pre tačno tri godine zvanično je bio obustavljen stečaj kluba. U skladu sa tim aktom, klub je od uspostavljanja saradnje sa FMP izmirivao obaveze prema poveriocima, bivšim igračima, funkcionerima i državi, kao i sa poveriocima sa kojima je imao sudske sporove i kojima je isplaćivao dugovanja u sudski predviđenim procentima od 2,5 odsto. Dakle, na dan 8. jula, otklonjene su obaveze koje su pre četiri godine sprečavale Crvenu zvezdu da se takmiči i aktivno funkcioniše. Vreme je za novi, samostalni start Zvezde, na čijem će čelu ostati aktuelni predsednik Nebojša Čović. Prvobitni rok za okončanje UPPR-a bio je 2016, o čemu je Čović i ranije govorio, ali su u Zvezdi očigledno uložili dodatni napor i skratili taj period za godinu. "Na Skupštini je konstatovano da je KK Crvena zvezda realizovala sve aktivnosti koje su bile predviđene po Unapred pripremljenom planu reorganizacije, usvojenim pravosnažnim rešenjem od 02.07.2012. godine pred Privrednim sudom u Beogradu. Na taj način realizacija UPPR-a KK Crvena zvezda je uspešno okončana. Time su se stekli uslovi da u skladu sa sporazumom iz 2011. godine, KK Crvena zvezda (Mali Kalemegdan 2) u sezoni 2015/2016 zauzme svoje mesto u svim takmičenjima", saopštio je klub. U nedavno završenoj sezoni, Crvena zvezda je proživela najtrofejniju takmičarsku godinu u istoriji. U njene vitrine (kao što je, takođe, propisano sporazumom o saradnji dva kluba) uneti su trofeji ABA lige, Kupa Koraća i Superlige Srbije, a u četvrtak će saznati imena rivala u Evroligi 2015/16. Dakle, Zvezda će se u Evroligi sledeće sezone boriti pod matičnim imenom, uz preuzeto pravo nastupa, s obzirom na to da je na sajtu najjačeg takmičenja već precizirano da će učestvovati klub sa adrese: Mali Kalemegdan 2.
Pročitajte još:KAKVA ŠTETA: Partizan naredne sezone ne igra evropsko takmičenje!TROSTRUKA KRUNA: Zvezda šampion Srbije (VIDEO)
Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA