Najnovije

PUPOVAC PORUČIO KITAREVIĆKOJ: Možemo pričati kada se ogradiš od povika "ubij Srbina"

Odrekao bih se izjave predsednika Srbije, da se hrvatska predsednica ogradila od uzvika "Za dom spremni" i "Ubij Srbina", izjavio je Milorad Pupovac.
Milorad Pupovac (Foto: JuTjub)

Milorad Pupovac (Foto: JuTjub)

Predsednik Srpskog nacionalnog veća rekao je gostujući na hrvatskoj N1 TV da, ukoliko bi se predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ogradila od navedenih izjava, onda bi se i on odrekao izjave Tomislava Nikolića "Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić". Pupovac je podsetio da je više puta do sada ponovio da se ne slaže sa nekim izjavama srpskog predsednika i ministra Aleksandra Vulina, posebno onih koje, kako je rekao, ne doprinose boljem razumevanju problematike. Pupovac je, međutim, konstatovao da je najuticajnija opoziciona Hrvatska demokratska zajednica vratila stanje u Hrvatskoj na period 2009. "Službena upotreba jezika i pisma u javnim prostorima se ograničava samo ako to neko zatraži kao privatna osoba. Od onoga što je regulirano ustavnim zakonom i zakonom o jeziku i pismu, od toga nema ni traga", rekao je Pupovac istakavši da je HDZ srpsku zajednicu u Hrvatskoj uzeo kao svoju "predizbornu kampanjsku kartu". Ako se, kako je rekao, poštovanje vukovarskih žrtava svodi samo na antisrpske stavove, onda to nije nešto što može biti osnova za stavove.
Pročitajte još:VUČIĆ PORUČIO HDZ-u: Srbija se bori za prava Srba u Hrvatskoj i uvek će to činiti!IVANOVIĆ: „Izdržaću, vodim borbu za dostojanstvo Srba na KiM“HOĆE LI NEKO REAGOVATI: „Dani samoopredeljenja“ u čast referenduma Sandžaka iz 1991.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA