Najnovije

ATOMSKE GLAVE: Najveća ruska podmornica isplovila iz baze Severodvinski

Teška strateška atomska podvodna krstarica projekta 941 „akula“ „Dmitrij Donski“ napustila je bazu Severodvinski i uplovila u Belo more kako bi učestvovala u vojnim vežbama, navodi sajt Ratne mornarice Rusije.
Najveća podmornica na svetu - "Dmitrij Donski" (foto: Jutjub)

Najveća podmornica na svetu - "Dmitrij Donski" (foto: Jutjub)

Najveća podmornica na svetu priključila se protivpodmorničkim vojnim vežbama. U Belo more su ranije krenule male podmornice „Onjega“ i „Narjan-Mar“. Raniji izlazak podvodne krstarice „Dimitrij Donski“ u more trajao je tri nedelje i završio se 16. jula. Podmornica je izgrađena 1976. godine i ušla je u sastav Ratne mornarice 1981. godine. Naziv „Dmitij Donski“ dobila je 7. oktobra 2002. godine. Podmornica ovog projekta smatra se najvećom na svetu. „Dmitrij Donski“ je najbrža krstarica ove serije. Podmornica "Dmitrij Donski" dugačka je 175 metara. Naoružana je sa 4 torpedne cevi kalibra 533 mm i 2 torpedne cevi kalibra 650 mm, kao i 20 lansera balističkih raketa "bulava" dometa 10.000 km koje nose do 10 bojevih glava. Pokreću je da nuklerana reaktora OK-650 snage 37 megavata, što joj omogućava da plovi brzinom od 22,2 na površini, odnosno 27 čvorova pod vodom.
Pročitajte još:Neredi u Briselu, sukob policije i poljoprivrednika koji traže ukidanje sankcija Rusiji (video)ŠOJGU: Putin je naredio da Centralni vojni okrug bude u stanju pripravnostiRuska kontraobaveštajna služba razotkrila i uhvatila 290 stranih agenata!
Izvor: Novosti/sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA