Najnovije

Ukrajinci beže u Češku

Više od 1.100 građana Ukrajine zvanično je podnelo zahtev za boravišnu dozvolu u Češkoj Republici, rekao je premijer te zemlje Bohuslav Sobotka.

Češka (Foto: Flickr.com/James Clear/cc-by-nc-sa 3.0)

Češka (Foto: Flickr.com/James Clear/cc-by-nc-sa 3.0)

„Prema podacima našeg Ministarstva unutrašnjih poslova, broj Ukrajinaca koji žele da se presele u Češku sada premašuje 1.000, za razliku od pre godinu dana kada je bilo 200 zahteva“, istakao je on.

On je dodao i da je Republika Češka zemlja-meta za migrante iz Istočne Evrope, isto kao što su to Italija i Grčka za migrante iz Severne Afrike i sa Bliskog istoka, i da je o tome već duže vreme upozoravao EU. „Ako su Ukrajinci nezadovoljni situacijom u zemlji zbog sukoba na Istoku, oni će početi da se sele ovamo, a mi ćemo se potruditi da ih zbrinemo“, rekao je on i dodao da u Češkoj ima na desetine hiljada migranata iz Ukrajine koji su se integrisali u društvo, i otprilike isto toliko onih koji su došli iz Rusije i Vijetnama.
Pročitajte još: OTVORILA OČI SRBIJI: Devojka iz Sirije objasnila ko su lažne izbeglice (VIDEO)Oland saopštio uslove za ukidanje sankcija Rusiji
Izvor: rs.sputniknews.com  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA