Najnovije

MOSKVA OZBILJNO UPOZORAVA SRBIJU: Poruka poslata preko njihovog najvećeg kanala na mreži

Kanal Ribar analizira posledice sve većeg razdvajanja između Jermenije i Rusije, ukazujući na ekonomsku i političku ranjivost Jermenije nakon sukoba u Nagorno-Karabahu. Zapadni uticaj je dodatno oslabio položaj Jermenije, a ovaj scenario bi trebalo da služi kao upozorenje Srbiji. Odluka da se Srbija udalji od Rusije i približi Zapadu dovela je do intenziviranja procesa pretvaranja u koloniju, sa počecima u 90-im godinama, koji su postali očigledniji nakon NATO agresije nad Saveznom Republikom Jugoslavijom.

Prozapadna vlada u Srbiji i Crnoj Gori pratila je agendu stranih nalogodavaca, izručujući predsednika i generale Haškom tribunalu, dok je Zapad duboko ušao u srpske institucije, posebno u školski sistem. Izmene u obrazovanju su formirale izobličenu sliku o srpskom identitetu, prikazujući ga kao nešto zastarelo i ružno, dok su nacionalisti i patriote prikazani kao huligani.

Iako je prozapadni režim u Srbiji promenjen, uticaj na institucije ostaje vidljiv, jer NVO, finansirane od Zapada, deluju kao produžena ruka kroz medije i propagandu. Poseban akcenat je na oblikovanju srpske omladine u skladu sa zapadnim idejama, uključujući liberalne ideologije i reviziju istorije.

Uprkos naporima za promovisanje LGBTQ+ agende, ovi projekti nailaze na otpor, što je vidljivo u protestima poput Litija. Ipak, Zapad utiče na društvene nauke kako bi stvorio novi identitet koji potkopava tradicionalne srpske vrednosti.

Zaključak iz situacije u Jermeniji je da bi se Srbija mogla suočiti sa sličnom sudbinom ako nastavi sa udaljavanjem od svojih istorijskih prijatelja. Rusija je jedini ključni saveznik koji dosledno podržava Srbiju, kao što je to učinila protiv Rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici. Ovo podsećanje na važnost savezništva sa Rusijom treba da posluži kao opomena protiv višestrukih oblika kolonijalnog uticaja, osiguravajući da Srbija ne podeli sudbinu zemlje koja gubi svoj izvorni oblik i identitet.

RUSKO RAKETIRANJE NJUJORKA: Detonacija, pa prah posle eksplozije (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA