Najnovije

DSS TVRDI: Vučić je stao na gubitničku stranu

DSS je Vučiću uputila kritiku zbog toga što je pre američkih izbora bio u poseti Klintonovoj fondaciji.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako se navodi u saopštenju ove stranke, Vučić se time direktno uključio u kampanju gubitnice američkih izbora, čime je pokazao kratkovidost spoljne politike koju kreira.
- Premijer Aleksandar Vučić iskazao je ozbiljnu neodgovornost i nepromišljenost kada je učestvovao na godišnjoj konferenciji Klinton fondacije, čime se neposredno uključio u izbornu kampanju gubitnice Hilari Klinton. Tako je pobeda Donalda Trampa iznela na videlo svu kratkovidost spoljne politike aktuelne Vlade Srbije - navodi se u saopštenju DSS-a povodom pobede republikanskog kandidata na izborima. 
DSS je čestitala Trampu ubedljivu pobedu na izborima i ocenila da će vreme biti jedini sudija o budućoj američkoj politici prema Srbiji i regionu. 
- Nesumnjivo je da odnos SAD prema Srbiji posle ulaska Trampa u Belu kuću ne može da bude nepovoljniji nego u vreme vladavine Klintonove, Bušove i Obamine administracije, čija je politika prema Srbiji bila sve drugo samo ne prijateljska. DSS se nada da će se srpsko-američki odnosi u narednom periodu menjati u pravcu drugačijih, iskreno prijateljskih, zasnovanih na uvažavanju obostranih interesa i poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije - navodi se u saopštenju. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA