Najnovije

ORBAN PRIMA MIGRANTE: Nećete verovati odakle su

Premijer Mađarske Viktor Orban svima je poznat kao najveći protivnik evropskih kvota o primanju migranata, ali je Mađarska ipak primila mnogo migranata u poslednje vreme, ali to nisu oni migranti koje svakodnevno gledamo kod nas na Horgošu ili Batrovcima.

Viktor Orban (Foto: RIA Novosti)

Mađarsku polako počinju da preplavljuju stanovnici mnogih zemalja zbog mira koji vlada u toj zemlji. Tako u poslednje vreme mnogo Nemaca svoj mir i sreću traži u Orbanovoj Mađarskoj. Najveći broj njih kupuje nekretnine oko jezera Balaton.
Radi se uglavnom o konzervativcima kojima je stalo do tradicionalnih vrednosti, hrišćanske sredine imira. Uznemireni sve većim broje nehrišćanskog stanovništva, mnogi Nemci su se rešili na taj težak korak napuštanja domovine. Može se reći da su to migranti koji beže od migranata. Mađarski politikolog i stručnjak za evropsku politiku Zoltan Kiselji tvrdi da je Mađarska odričući se mera Brisela i dodele kvota za migrante članicama EU za mnoge Evropljane postala sigurna kuća. Stručnjak dodaje da se nemački gosti u Mađarskoj najverovatnije osećaju kao u Nemačkoj pre 30 godina. Novi stanovnici susedne Mađarske su takvom selidbom obezbedili svoj mir, ali ostaje im jedan veliki problem - mađarski jezik, jedan od verovatno najtežih jezika za učenje, jer mađarskom jeziku ne postoji sličan u svetu, iako on pripada velikoj ugro-finskoj grupi jezika, nema skoro ništa slično sa svojim dalekim rođacima finskim ili estonskim, tako da će se Nemci debelo pomučiti sa time. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA