Najnovije

CENJKANJE: Zaev daje garancije Ivanovu da će Makedonija ostati "netaknuta"?

Lider SDSM Zoran Zaev zajedno s partnerima iz DUI, Bese i Alijanse Albanaca s kojima je napravio parlamentarnu većinu sastaviće izjavu koja će poslužiti kao garancija da će država ostati unitarna, javila je makedonska televizija Telma.

Zoran Zaev (Foto: Jutjub)

Zaev će, kako navodi isti izvor, izjavu dostaviti predsedniku Đorđu Ivanovu od kojeg očekuje da mu nakon toga da mandat.
Ivanov je, nakon što mu je novoizabrani predsednik parlamenta Talat DŽaferi dostavio zvanično obaveštenje o formiranju parlamentarne većine, izjavio da od Zaeva očekuje da za dobijanje mandata garantuje jačanje unitarnosti države.
Ova izjava i davanje mandata mogla bi da stiša napetosti u Makedoniji koje su eskalirale  27. aprila kada je novoformirana parlamentarna većina izabrala DŽaferija za predsednika Sobranja, a nezadovoljni demonstranti upali u Parlament i fizički nasrnuli na poslanike novoformirane većine.
SDSM Zorana Zaeva je parlamentarnu većinu formirao s albanskim strankama DUI, Besa i Alijansa za Albance. Te četiri stranke su na poslaničkim izborima decembra prošle godine dobile 67 poslanika u Sobranju Makedonije koje ima 120 mesta.
Formiranju vlade se suprotstavlja VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, stranka koja je na vlasti u Makedoniji poslednjih skoro 11 godina, od čega je osam godina bila u koaliciji s DUI.
Pročitajte OVDE i čime to Nemci prete a tiče se granica na Balkanu. Izvor: Insajder

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju Zorana Zaeva koji je izazvao mnoge polemike
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA