Najnovije

HILJADE PROTIV ALIJANSE: Danas održan anti-NATO skup u Beogradu! (FOTO / VIDEO)

BEOGRAD - U Beogradu je danas održan anti-NATO skup na kome se okupilo više hiljada ljudi. Skup je organizovao Srpski sabor Zavetnici.

Vijore se ruske zastave (Foto: Pravda)

Skup je počeo himnom "Bože pravde" i koncertom Srbskih pravoslavnih pojaca. Okupljenim građanima se, izmeđuostalih, obratila portparol Zavetnika, Milica Đurđević. Ona je podsetila okupljene na žrtve nato bombi i poručila je da Srbija to neće zaboraviti. Ona je pozvala narod da krene na RTS na kome trenutno vlada NATO medijska diktatura.

Skup su podržale i brojne javne ličnosti, među kojima su Bora Đorđević, glumac Nenad Maričić, reditelj Božidar Zečević i mnogi drugi. Pored zastava i obeležja pokreta Zavetnici, prisutne su bile i zastave drugih organizacija među kojima su i zastave pokreta Dveri. Na čelu protestne kolone nošen je transparent "Stop okupaciji" i zastava "Donjecke Narodne Republike". Demonstranti su skandirali "Rusija", uzvikivali ime Radovana Karadžića i pogrdne parole protiv Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Zatraženo je ukidanje sporazuma sa NATO alijansom i raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li Srbija treba da uđe u NATO. 

Demonstranti su blokirali Takovsku ulicu i traže direktno uključenje u program RTS. Protest je završen tek kad je uredništvo RTS-a obećalo da će emitovati prilog o protestu.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA