Najnovije

HILJADE DEMONSTRANTA PRED SOBRANJEM! Bacaju kamenice i viču Gruevskom: "Nikola odlazi!"

SKOPLJE - Treće veče uzastopno u centru Skoplja održavaju se dva protesta, pošto su se ispred parlamenta okupile pristalice opozicionog SDSM i građanskih organizacija koje od predsednika Đorđa Ivanova traže povlačenje odluke o aboliciji političara, a stotinak metara dalje, pristalice vladajuće stranke VMRO DPMNE, koje su došle da daju podršku makedonskom predsedniku.

Nemiri u Makedoniji (foto: Tanjug video printskrin)

Opozicioni demonstranti su došli potom do sedišta VMRO DPMNE i bacali kamenice i baklje, prenose makedonski mediji.
U neredima je oštećen automobil Tanjugovog izveštača sa lica mesta. Na automobilu koji je bio na parkingu u centru grada, polupana su stakla.
Na ulicama su raspoređene veoma jake policijske snage.  
Nekoliko hiljada građana okupljeno je ispred Sobranja i uzvikuju parole "Nikola odlazi", "Nema pravde, nema mira",  javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.
Za razliku od sinoć, večeras je primetan veći broj policijaca i pripadnika specijalne policije.
Grupa studenata okupirala je ranije danas Pravni fakultet u Skoplju, u znak protesta zbog odluke predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da amnestira odgovorne za aferu "prisluškivanje".
Studenti traže da Ivanov podnese ostavku.
Sinoć je u protestima koji su drugu noć zaredom održani u Skoplju uhapšeno 12 osoba, među kojima i nekoliko članova Studentskog plenuma.
Pored toga, jedan novinar je povređen, a makedonski mediji javljaju i da je demolirana kancelarija predsednika Ivanova.
Odlukom o pomilovanju odgovornih za aferu "prisluškivanje", Ivanov je pomilovao bez sprovođenja postupka, između ostalog, bivšeg premijera i lidera najuticajnije vladajuće partije VMRO-DPMNE Nikolu Gruevskog, bivšeg šefa tajne službe Sašu Mijalkova i ministarku policije Gordanu Jankulovsku.
U aferi "prisluškivanje", koja je trajala gotovo godinu dana, a koju je pokrenuo lider najuticajnije opozicione SDSM Zoran Zaev objavljeno je više desetina video i audio zapisa koji govore o tome da je vlada Gruevskog, tokom devet godina vladavine, prisluškivala više od 20.000 ljudi - političara, akademika, novinara, pa čak i sveštenika. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA