Najnovije

ŠOKANTNO: Teroristi uništili rusku vazdušnu bazu u Siriji (VIDEO/FOTO)

Obaveštajna kompanija Starfor objavila je satelitski snimak ruske baze u Siriji koju su navodno potpuno uništili teoristi.

Satelitski snimak (Foto: Starfor)

Na slici koja je objavljena vidi se da je baza pretrpela velika oštećenja a Starfor tvrdi da je aerodrom napala Islamska države. Predstavnici Starfora tvrde da je u napadu uništeno četiri ruska helikoptera, hangar sa zalihama, vozila za snabdevanje kao i sirijski avioni. Reč je o bazi T4 kod Palmire, poznatijoj kao Tijas.

Predhodno je bilo nepotvrđenih informacija da se na aerodromu zapalilo gorivo i da su tom prilikom uništene neke letelice, ali stručnjaci Starfora kažu da se na snimcima vidi da je reč o napadu. Međutim, Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da se napad nije dogodio a njihovo objašnjenje za Starforove slike pročitajte OVDE. Kako je ova baza izgledala na početku sirijskog rata pogledajte ovde:
Aerodrom T4by wpnewscms Faludža u Iraku koja je pod kontrolom Islamske države od 2014. godine nalazi se pred padom, a dramatične snimke borbi možete videti OVDE.   Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA