Najnovije

Popularna aplikacija slavi prvi rođendan

Povodom prvog rođendana, Google je objavio neke zanimljive podatke.

FOTO: Seeklogo.net

Za godinu dana koliko "Google Photos" servis postoji, kreirao je više od 1.6 milijardi animacija, kolaža i filmova od fotografija korisnika. U okviru servisa dostupno je neverovatno mnogo oznaka, čak 24 milijardi njih odnosi se na selfi fotke.
Iz Gugl-a kažu da, zahvaljujući klaud bekap opciji, 200 miliona korisnika aplikacije je ukupno oslobodilo 13.7 petabajta prostora na internoj memoriji svojih telefona.
Kao što znate, ukoliko uključite opciju čuvanja kopija u visokoj rezoluciji imate neograničeni prostor za skladištenje. Ako pak odaberete da se fotografije čuvaju u originalnoj rezoluciji, na raspolaganju će vam biti vaš Gugl drajv prostor.
Međutim, Neksus korisnici će imati neograničeni prostor na kalud-u bez obzira koju opciju budu koristili.
Takođe, Gugl-ov pomoćnik će moći da briše duplirane fotke kao i one lošijeg kvaliteta. Pitate se zašto? Zato što mnogi ljudi koriste ovu aplikaciju na tržištima u razvoju gde se prodaju uređaji sa malom internom memorijom.
Biće poboljšano i deljenje fotografija putem Blutut-a koji ne koristi internet protok, tako da će i taj segment aplikacije biti u budućnosti mnogo bolji, piše ”Engadget”.
Ako niste koristili aplikaciju, možda je sad pravo vreme da je isprobate. IZVOR: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA