Najnovije

Rusima jasno: Nemačka je samo poslušan sluga SAD!

Ruski politički i vojni analitičari ocenjuju da su SAD izvršile pritisak na zvanični Berlin da usvoji dokument prema kome je Rusija predstavljena kao "opasnost" za Nemačku. Oni podsećaju da su i SAD nedavno usvojile isti dokument i sada vrše pritisak na zapadne saveznike i evropske zemlje da učine isto.

Barak Obama i Angela Merkel (Foto: softpedia.cm)

Umereniji analitičari navode da se Evropljani u većini protive takvoj kvalifikaciji Rusije. Oni pozivaju Moskvu da bude strpljiva i da jača ekonomske i političke veze sa Evropom, te da igra na kartu nekadašnje zajedničke borbe protiv fašizma.
Deo ruskih analitičara smatra da je spoljna politika nemačkog kancelara Angele Merkel pod direktnom kontrolom SAD i da ne odražava ono što većina Nemaca zaista misli.
Analitičar koji se bavi odbrambenim pitanjima Aleksandar Sivkov tvrdi da je nezavisna spoljna politika Rusije jedan od glavnih razloga što je Nemačka usvojila američku formulaciju o - "ruskoj opasnosti". - U sličnom dokumentu, 2006. godine, Nemačka je nazvala Rusiju - partnerom, ali to je bila hipokrizija. Nazivali su nas prijateljima kada smo bili spremni da zanemarimo svoje interese i damo im svoje resurse, naučne i tehnološke potencijale - navodi Sivkov. On smatra da Rusija treba da vodi snažnu geopolitiku, koja će naterati Nemce i Zapad da je prihvate kao ravnopravnog partnera, prenose ruski portali. Aleksej Puškov, predsednik Komiteta za međunarodne odnose Državne Dume, na svom Tviter profilu je napisao da je odlukom da Rusiju stavi na listu najvećih neprijatelja Nemačke, Angela Merkel pokazala da služi interesima Amerike. Pogledajte OVDE više o tome. Izvor: vesti-online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA