Najnovije

GORE PLANINE LATAKIJE: Objavljeni prvi snimci satiranja džihadista na severu pokrajine! (VIDEO/MAPA)

Kako očekuju sirijski vojni izvori, ostatak severne Latakije koji je još uvek pod kontrolom džihadista biće oslobođen u narednim satima.

Gore planine Latakije (Foto: JuTjub)

Sirijska mornarička pešadija uz podršku čuvene brigade "Pustinjski sokolovi" i snaga Narodne odbrane (NDF) nastavili su juriš na severu Latakije i zauzeli ključni planinski vrh Tal Kalat, koji im osigurava dalji napredak prema turskoj granici.

Kako su naveli vojni izvori, ovako brz napredak su im omogućili visoki gubici koje su džihadisti iz DŽeiš al-Fataha pretrpeli u odbrani Kinsabe, o čemu više možete da pročitate OVDE. Okuražene uvim uspesima, sirijske snage nastavljaju čišćenje severa Latakije, a preostali džihadisti se, kako prenosi agencija Al-Masdar, već masovno povlače prema južnoj turskoj oblasti Hataju. Kao što je juče i najavljeno, danas su objavljeni prvi snimci iz ove, kako su naveli, kompleksne operacije koja je postigla zadivljujući uspeh u sirijskim planinama: U isto vreme nastavlja se i napredak sirijskih snaga u Alepu, koje pod komandom pukovnika Suheila al Hasana i njegovih "Tigrova" uspešno oslobađaju deo po deo grada koji je sada u potpunoj opsadi, o čemu više možete da pročitate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA