Najnovije

LAVROV: Kad bi komentarisao izjave Hilari Klinton morao bi da koristim psovke!

MOSKVA-Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas optužbe da Moskva stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD.

Sergej Lavrov (Foto: Jutjub)

„Ne bih hteo da koristim psovke“, našalio se Lavrov u odgovoru na pitanje američkih novinara da komentariše informacije koja su se pojavile u medijima.
I zvanični Kremlj odbacio je optužbe da Rusija stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD, opisujući ih kao apsurdne.
"I dalje vidimo opsesivne pokušaje da se Rusija koristi kao tema tokom predizborne kampanje u SAD. Te apsurdne tvrdnje je odmah negirala porodica poznatog predsedničkog kandidata", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, misleći na najstarijeg sina republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Donalda Trampa Juniora.    
U nedelju je šef nacionalnog komiteta Demokratske partije SAD Debi Vaserman Šulc podnela ostavku zbog curenja elektronske prepiske partijskog rukovodstva. Iz pisama se vidi da je partijski aparat otvoreno podržavao Hilari Klinton na unutarpartijskim izborima na štetu Bernija Sandersa.
Prema rečima predstavnika izbornog štaba Klintonove, servere su hakovali ruski hakeri, što navodno svedoči o nameri Rusije da pomogne Donaldu Trampu na predsedničkim izborima. Izborni štab američkog milijardera kategorički poriče ove informacije.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA