Najnovije

U slavu generala Isama: Vođeni prkosom, Zahredinovi lavovi munjevito nadiru istočnom obalom Eufrata (MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) sinoć je postigla novi napredak duž istočne obale reke Eufrat, oslobađajući nove tačke blizu sela Al-Huseinija u provinciji Deir ez Zor.

SAA u napadu (Foto: Pravda)

Vođena od strane 4. divizije i 5. legije, Sirijska arapska vojska napredovala je iz sela Al-Huseinija prema lokalnoj fabrici papira i građevinskoj zoni u nastojanju da stigne do grada DŽunajna. Nedugo nakon pokretanja napada, Sirijska arapska vojska preuzela je kontrolu nad fabrikom papira i građevinskom zonom, prisiljavajući teroriste Islamske države da se povuku severno od industrijske zone.

DŽunajna je jedan od poslednjih gradova pod kontrolom Islamske države severno od glavnog grada provincije; kada bude oslobođen, terorističke snage će skoro biti proterane iz ovog dela Deir ez Zora.

Da podsetimo, 18. oktobra je poginuo proslavljeni sirijski general major Isam Zahredin, kada je njegovo vojno vozilo naletelo na minu tokom borbi kod Deir ez Zora. NJegova pogibija probudila je osećanja tuge i još jačeg nacionalnog ponosa i dala sirijskim borcima dodatni vetar u leđa da jednom za svagda unište i satru teroriste Islamske dežave i Al Kaide u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prizori iz tek oslobođenih delova grada Deir Ez Zora:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA