Najnovije

ZAROBLJEN NAJVEĆI MAGACIN ORUŽJA ISLAMSKE DRŽAVE: Mogli da noauružaju celu diviziju, pogledajte šta je palo u ruke SAA (VIDEO)

Sirijska arpska armija nastavlja da prikkuplja oružje koje su teroristi ostavili ili bacili prilikom bekstva iz Al Majadina i okololine. Količina zarobljenog oružja je mnogo veća od procenjene, a sirijski mediji javljaju da je to oružje dovoljno za opremanje čitave divizije.

Zarobljeno oružje (Foto: Jutjub)

Tigrove snage su saopštile da će biti potrebno šest dana da se svo oružje prebaci u skladišta Sirijske arapske armije. Deset dana nako oslobođenja grada SAA nastavlja da otkriva skladišta i skrovišta oružja i municije u Majadinu. Osim pušaka, teških mitraljeza, granata, razne municije u Majadinu su zarobljeni i dronovi, oklopna vozila  i tenkovi. U gradu je nađeno naoružanje koje je uglavnom proizvedeno u Americi, Belgiji i Velikoj Britaniji, ali i nemački topovi. SAA saopštava da je u Majadinu zarobljeno više oružja nego na bilo kom drugom mestu u Siriji, pa čak više nego što su Iračani zarbili u Mosulu. Deluje kao da je čitav Majadin bio jedan veliki magacin oružja ID. O novim gubicima teritorije iračkih Kurda saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci agencije SANA iz Majadina.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA