Najnovije

PROTIV DIKTATURE: PSG potpisao sporazum o saradnji sa četiri pokreta

Pokret slobodnih građana potpisao je danas sporazume o strateškoj saradnji sa Pokretom za Preokret, Pokretom tima Protiv Diktature, udruženjem Šumadijska regija i Novim Pokretom.

Posle potpisivanja sporazuma (Foto: Sajt PSG)

Kako se navodi u saopštenju PSG-a, predsednik ovog pokreta, Saša Janković, istakao je da pokreti, građanske inicijative, esnafske organizacije i sindikati predstavljaju tkivo svakog demokratskog društva i da samo njihovo zajedničko delovanje može dovesti do ostvarenja cilja- normalnog života građana Srbije.
“Za nas pobeda na izborima nije cilj sam po sebi, već samo sredstvo za ostvarivanje cilja, a to je promena načina vršenja vlasti i povratak spokoja u živote  građan” , izjavio je Janković, a preneo PSG.
Janković je ocenio i da razlike među ovim organizacijama nisu prepreka, već prednost koja omogućava obuhvatanje interesa što većeg broja građana.
Predstavnica Pokreta tima Protiv Diktature, Tijana Hegić, istakla je, kako prenosi PSG, da građanski aktivizam ne isključuje i političko delovanje, naročito kad je reč o mladim ljudima koji, uprkos svim problemima, žele da ostanu u Srbiji i dodala da i da će se kao građanski aktivisti truditi da predstavljaju najbolju vezu između građana i političara.
Predsednik Pokreta za Preokret Janko Veselinović ocenio je da svi politički subjekti imaju dva izbora – biti na strani diktatorskog režima ili se tome suprotstaviti.
“Ova druga opcija je utkana u temelj našeg Pokreta, a diktatorskom režimu se jedino možemo suprotstaviti zajedničkim delovanjem” , naveo je Veselinović.
Predsednik Novog pokreta, Rešad Hodžić rekao je da mu je čast što je deo ovog tima i izrazio uverenje da će ovaj, ali i budući sporazumi svakako dovesti do najboljeg ishoda.
Saša Milenić, predsednik udruženja „Šumadijska regija“ podsetio je prisutne da saradnja sa Pokretom slobodnih građana postoji već duže od šest meseci, ali da potpisivanje ovog sporazuma nije puka formalnost, već kruna dosadašnje zajedničke borbe za razvoj Srbije.
Pročitajte OVDE zašto je i Nebojša čović pod istragom Tužilaštva za organzovani kriminal?
Izvor: Insajder

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Janković je sa Draganom Šutanovcem nedavno gostovao u "Novom danu".
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA