Najnovije

STEŽU OBRUČ SA SVIH STRANA: Pogledajte kako sirijske snage uništavaju džihadiste na Golanu (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) otvorila je novi front u džihadističkom džepu oko grada Bejt DŽin na severoistoku Golanske visoravni.

Bejt DŽin (Ilustracija: Pravda)

Novi front dodatno je opteretio džihadiste u uporištu Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) u Magarat al Miru. U današnjim operacijama sirijske snage uspele su da oslobode područje Hunkarat, koje se nalazi na jugoistočnom obodu Magarat al Mira, od kog ih sada, sa juga, dele samo poljoprivredna zemljišta. Medijsko krilo Hezbolaha objavilo je snimke iz operacija u Hunkaratu. Na kraju snimka prikazano je i područje sa kog su se pripadnici HTŠ-a povukli nakon borbi: Sa istočne strane, SAA je stigla na svega 500 metara od Magarat al Mira, ali ih od vatrene kontrole nad gradićem deli vrh brda Marvan oko kog se vode najžešće borbe, a koje su teroristi podlo preuzeli nakon isticanja bele zastave.

Pogledajte i jučerašnje snimke sa istočnog dela fronta: Teški gubici koje su nakon toga pretrpeli teroristi HTŠ-a, kao i očigledno zatvaranje izraelske granice za njihove potrebe, primorali su ih da ponovo zatraže pregovore sa sirijskim snagama. Kako je glasio odgovor SAA pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA