Najnovije

OGLASIO SE PUTIN: Evo šta je rekao o odnosu Rusije i Turske!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da odnosi Rusije i Turske napreduju brzim tempom, kao i trgovinsko-ekonomska saradnja, naglasivši da je ruski premijer informisao svog turskog kolegu o merama Moskve u tom smeru.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

„Srećni smo što se naše međudržavne veze obnavljaju veoma brzo. Poslednji naš sastanak u ovakvom formatu je bio prilično davno, čini mi se 2014. godine. Za to vreme desilo se mnogo toga, dok se u poslednje vreme aktivno radi na tome da rusko-turske veze dostignu dostojan nivo“, rekao je Putin, otvarajući sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.
„Uspostavljaju se i trgovinsko-ekonomske veze. Juče je predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev informisao svog turskog kolegu o dodatnim merama i koracima koji su usmereni na uspostavljanju naših odnosa u sferi ekonomije u punom formatu“, naglasio je ruski predsednik.
Po njegovim rečima, nastavlja se saradnja u investicijama, realizuju se različiti projekti.
Rusija i Turska aktivno rade na rešavanju kriza u svetu, između ostalog u Siriji, na nivou vojnih resora i specijalnih službi dveju zemalja uspostavljeni su dobri i efikasni odnosi, dodao je predsednik Putin.    
„Aktivno radimo na razrešenju najvećih kriza u svetu, pre svega, naravno, u Siriji“, dodao je Putin.  
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je naveo da su glavni elementi saradnje ruske i turske ekonomije vojna sfera i energetika.    
„Što se tiče projekata ’Turski tok‘ i nuklearna stanica ’Akuju‘, saradnja se vraća u raniji kolosek, sve više i više se razvija“, rekao je Erdogan.     Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA