Najnovije

ULAZAK CG U NATO IPAK NIJE GOTOVA STVAR: Ništa od članstva na narednom samitu

Zvaničnik NATO-a koji je želio da ostane anoniman, rekao da Crna Gora „neće biti punopravni član do samita“ koji se održava 25. maja u Briselu, prenosi agencija AFP.

Daleko je CG od Alijanse (Ilustracija: Pravda)

Iako su se NATO propagatori zaradovali da je ulazak Crne Gore u zločinačku alijansu završena stvar, te da će do maja ove godine sve biti gotovo, izgleda da se stvari ne odvijaju u tom pravcu.
Razlog je prije svega Holandija, koja ne može da ratifikuje pristupanje Crne Gore Alijansi na vreme jer procedura pred njenim parlamentom traje najmanje osam nedelja, kazao je ovaj zvaničnik.
Podsetimo da je Unija za neutralnost pokrenula akciju za održavanjem referenduma u Holandiji o prijemu Crne Gore u NATO, na koje građani imaju ustavno pravo i pored toga što je njihov Senat ratifikovao Protokol. Procedura koju je pokrenula Unija za neutralnost istovetna je onoj koju su pokrenuli holandski građani kako bi onemogućili Ukrajini da postane članica Evropske unije, tako da Holandija ima priliku da stavi konačnu tačku na ulazak naše države u Alijansu, a čijem se pristupanju protivi više od 80% građana Crne Gore.
Prijem Crne Gore nisu još ratifikovali Holandija i Španija, a ostalo je neizvesno da li će američki predsednik Donald Tramp ostati veran predizbornim obećanjima te nepotpisati ratifikaciju koju je odobrio Senat.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA