Najnovije

AMERIČKE TRUPE NADIRU U SIRIJU IZ IRAKA I JORDANA: Tenkovi "abrams" i jordanska avijacija napadaju na Al Tanaf (MAPA)

Američke trupe uključili su se u borbe tzv. Slobodne sirijske armije protiv Islamske države na jugu Siriji, na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana. Najmanje 20 američkih tenkova ušlo je u Siriju kako bi odblokiralo jedinicu SSA "Lavovi istoka" kod graničnog prelaza Al Tanaf.
U munjevitoj ofanzivi Islamske države na ovom delu fronta, prelaz Al Tanaf i trupe tzv. SSA na njemu su bile opkoljene i trpele velike gubitke u napadima bombaša samoubica zbog čega su SAD i Jordan morale da se umešaju u bitku i spreče katastrofu.

Jordanska avijacija dala je podršku američkim tenkovima. Za sada je reč o ograničenoj operaciji usmerenoj samo na deblokadu prelaza i nema dokaza da amerikanci žele veću operaciju na jugu Sirije. SAD su i prošle godine na sličan način pomagale tzv. SSA kada su oni od Islamske države očistili velike delove pustinje Badijah. Šta je Tramp rekao Kongresu o svojim daljim namerama za napade na Siriju pogledajte OVDE. O napadima sirijske PVO na američke avione saznajte OVDE. Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA