Najnovije

OSLOBOĐENJE BENGAZIJA: Vojska generala Heftara na pragu velike pobede! (MAPA)

Snage lojalne generalu Kalifi Heftaru, koji gospodari istokom rasparčane Libije izvršile su danas udar na dve gradske oblasti Bengazija koje se još uvek nalaze u rukama džihadista Ansar al Šarije.

LNA (Foto: JuTjub)

Upad jedinica za specijalne operacije u dva preostala gradska distrikta, pratili su i avioni Libijske nacionalne armije (LNA), a zabeležen je novi napredak Heftarovih snaga. - Danas je izvršen juriš na Sabri i Suk al Hut i preuzeta je kontrola nad većim brojem kontrolnih tačaka, rekao je komandir LNA za Bengazi Fadel al Hasi. On je dodao da je tokom akcije deaktiviran veliki broj eksplozivnih naprava i uništeno jedno samoubilačko vozilo pre nego što je stiglo na cilj.
U operacijama je nastradalo 12 vojnika LNA, dok o žrtvama među džihadistima nije bilo jasnih informacija. U Bengaziju, koji je nekada bio simbol "pobune" protiv Gadafija, njegov nekadašnji general i nekadašnji otvoreni plaćenik američke CIA, general Kalifa Heftar sada već tri godine vodi borbe za svaki pedalj teritorije ostočnog grada. Ranije ove godine, nakon duge opsde, oslobođen je jugozapadni deo grada, ali je većina poraženih džihadista uspela da umakne snagama LNA i pridruži se saborcima u severnim delovima grada Sabri i Suk al Hutu. 

Na pomolu je novi rat između Avganistana i Pakistana. Više o borbama dve zvanične vojske u pograničnom području, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

LNA zauzima luku Ras Lanuf
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA