Najnovije

VELIKA POBEDA SIRIJSKE ARMIJE: Oslobođena Maskana! Islamska država uništena u pokrajini Alepo! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija objavila je večeras da se grad Maskana, poslednje uporište Islamske države u pokrajini Alepo, sada nalazi pod punom kontrolom sirijskih snaga.

Još jedna pobeda Tigrovih snaga (Foto: public)

Kako navodi sirijska vojna komanda, teroristi su se povukli iz Maskane, nakon što su u borbama prethodnih dana, ali i danas, izgubili sve pozicije koje se nalaze iznad grada. Ključna pozicija koju su izgubili tokom današnjeg dana bila je  crpna stanica severoistočno od Maskane:
Operacije za oslobođenje Maskane, koje su pokrenute 14. maja prvim napadima na položaje Islamske države u okolini aerodroma DŽira, predvodili su pripadnici Specijalnih jedinica Obaveštajne službe pri Ratnom vazduhoplovstvu Sirijske arapske armije, poznatiji kao Tigrove snage. Očekuje se da će se teroristi u povlačenju spuštati prema autoputu Zakija i dalje prema istoku pokrajine Hama, pošto je put prema Raki pod kontrolom kurdskih snaga. Sa druge strane, rasterećene jedinice Sirijske armije poguraće preostali deo fronta prema granici sa pokrajinom Raka i očekuje se brzo potpuno oslobođenje preostalih teritorija na istoku Alepa.

Nakon oslobođenja Maskane, Tigrove snage će, najverovatnije, biti prebačene upravo na istok pokrajine Hama, gde treba očistiti sam centar sirijske terotorije, i obezbediti glavnu vezu sirijskih snaga na severu i jugu zemlje.  Rusko vazduhoplovstvo već je započelo pripremu terena, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA