Najnovije

MAKS-2017 MOSKVA: Pogledajte probu uoči održavanja avio-kosmičkog Salona (VIDEO)

Grad Žukovski kod Moskve će od utorka 18. jula biti domaćin 13. Međunarodnog avio-kosmičkog Salona MAKS-2017. koji je će se ove godine održati mesec dana ranije od uobičajnog termina.

Poslednja proba MAKS-a (Foto: Jutjub)

Kao i do sada MAKS će trajati 6 dana, u prva četiri salon će moći da posete samo vojne i političke delegacije, poslovni partneri, predstavnici medija, dok će poslednja dva dana biti otvorena i za javnost.
Organizatori najavljuju prisustvo čak 650 kompanija iz 32 države, bogatu statičku izložbu ali i zanimljiv i dinamičan letački program. Od ruskih kompanija gotovo 40 procenata će biti zastupljene one čije se sedište nalazi u Moskvi. Biće organizovan i muzički festival posvećen dvadesetpetogodišnjici MAKS-a i 70. godina naučnog grada Žukovski. Svoje nacionalne paviljone sa izloženim eksponatima imaće 10 zemalja i to Francuska, Italija, Nemačka,  Češka, Švajcarska, Belorusija, Kina, Indija, Kanada i Iran.
Na statici će biti prikazano oko 116 vazduhoplova različitih tipova i namena, od toga 18 aviona i helikoptera Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Rusije među kojima treba istaći strategijske bombardere Tu-95MS i Tu-160, srednji bombarder Tu-22M3, leteći radarski sistem A-50U, teški transporter Il-76MD-90A, višenamenske srednje transportne helikoptere familije Mi-8 i 17, lake višenamenske školske helikoptere Ansat-U.
Od novina prvi put ćemo videti višenamenski borbeni avion MiG-35S namenjen ruskim VKS, opitni prototip srednjeg višenamenskog helikoptera Mi-171A2, laki trenažni avion SR-10, mlazni motor PD-14, varijantu helikoptera Mi-8 za specijalne jedinice Mi-171Š-VN koja je napravljena na osnovu iskustava iz Sirije, verziju helikoptera Mi-8 za Arktik sa oznakom Mi-8AMTŠ-VA, arktičku verziju raketnog PVO sistema Tor. Najavljen je bio i prikaz putničkog aviona MS-21 ali je kompanija “Irkutsk“ naknadno saopštila da prototip ipak neće moći da bude izložen zbog toga što se na njemu vrše određena ispitivanja.
U letačkom programu učestvovaće 84 vazduhoplova od kojih po prvi put školski avion Jak-152. Od oldtajmera izuzetno će biti zanimljivo videti čuveni jurišnik iz Drugog svetskog rata Iljušin Il-2. Razočarenje je što neće nastupiti posada višenamenskog borbenog aviona MiG-35S a RSK MiG je najavio da će taj vazduhoplov biti prvi put javno prikazan u letu tek u avgustu na demonstraciji mogućnosti oružanih snaga “Armija-2017“. Umesto 35-ce leteće već dobro poznati prototip njenog izvoznog modela MiG-29M2 ev. broja 747 koji je leteo i na aeromitingu Batajnica-2012.
Nastupiće 8 akro-grupa od toga dve inostrane, emiratska “Al Fursan“ i letonska “Baltik bes“. Ruska akro grupa “Ruski Vitezovi“ prvi put će na MAKS-u leteti na novim višenamenskim borbenim avionima Su-30SM dok će “Sokolovi Rusije“ prikazati blisku manevarsku vazdušnu borbu na četiri Su-35S.
Državna kompanija “Rosoboronoeksport“ će imati prikaz vojnih aviona i helikoptera uz pomoć tzv. “letećih“ holograma. Specijalno za ovakav prikaz razvijen je sto sa efektom levitacije koji uz pomoć magnetnog polja održava model vojne tehnike u vazduhu. Na ovaj način biće predstavljeni modeli aviona Jak-130, MiG-29M i Su-35 kao i helikoptera Mi-171Š, Mi-35 i Ka-52.
Pogledajte OVDE ko su gospodari ruskog neba?
Izvor: tangosix.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

MiG 35 biće glavna zvezda ovogodišnjeg Salona MAKS u Moskvi.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA