Najnovije

SADIJSKI KRVAVI TRAGOVI: Zličin u jemenskoj provinciji Taiz koji će vas zgroziti

Saudijski zločini nad civilima u Jemenu se nastavljaju. Saudijska avijacija je danas tokom napada u provinciji Taiz, gde se vode ogorčene borbe oko istoimenog grada, ubila 15 civila, isključivo žena i dece.

Bombardovanje u Taizu (Foto: Al Misrah)

Zločin se dogodio u distriktu Jaktel, a ispod ruševina je poginulo sedmoro dece i osam žena. Srušena kuća pripadala je Abu Sali Sulemanu, civilu koji nije uključen u ratna dejstva niti je politički aktivan u pokretu otpora napominju jemenski mediji. U dosadašnjoj dvogodišnjoj agresiji na Jemen ubijeno je više od 10.000 civila, najveći broj neselektivnim vazdušnim udarima koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

Saudijske snage i njihovi saveznici zauzeli su veći deo grada Taiz a sada pokušavaju da zauzmu tri jemenske vojne baze koje se nalaze na severoistoku grada. NJihov pad značio bi i kraj borbi za grad ali se Huti i vojska Jemena žestoko bore. Huti uspevaju da nanesu teške gubitke neprijatelju, često izvodeći napade u pozadini neprijatelja i napade iz zaseda u planinama.  Borbe se vode čak i na teritoriji Saudijske Arabije u provincijama DŽizan i Najran. Kako su Huti i vojska Jemena likvidirali plaćenike iz Sudana pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zaseda Huta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA