Najnovije

BORBE U JEMENU I SAUDIJSKOJ ARABIJI: Jemenska plemena poslala snažnu preteću poruku okupatoru

Jemenska vojska i Huti napali su komandno mesto saudijske koalicije u provinciji Mareb. Oni su komandu zasuli artiljerijskim projektilima "Kaćuša".

Plemensku skup u Jemenu (Foto: Al Misirah)

Napad  se odigrao kod mesta Kavfal u provinciji Mareb i tom prilikom ubijeno je nekoliko oficira okupacionih snaga.  U istoj provinciji došlo je i do okršaja lokalnih frakcija koje sarađuju sa okupacionim snagama. Sukobili su se borci partije Islah lojalne Saudijcima, i pokreta Al Harak koji podržava Ujedinjene arpakse emirata. U borbama je poginuo jedan vojnik, a više njih je ranjeno.

Jemenska armija nastavila  je svoju kampanju na jugu Saudijske Arabije gde je u provinciji Nardžan uništila dva vojna vozila. Uništen je vojni kombi i vozilo za čišćenje mina kod mesta Halika u provinciji Nardžan. Vozila su potpuno uništena a niko ko se u njima nalazio nije preživeo.

U istoj provinciji je artiljerija Jemena na više lokacija gađala položaje Saudijaca ali nema informacija o gubicima. U provinciji Sana, u distriktu Sanhan, održan je veliki plemesnki skup na kojem je poručeno da će se jemenska plemen boriti protiv okupatora sa svime što poseduju. Plemena distrikta Sanhan su u Jemenu poznata kao najbolje naoružana i najrratobornija. Plemenske vođe su poručile da okupacija mora biti okončana i da će se boriti dok neprijatelj ne bude isteran iz Jemena.

Sličap skup održan je i u obalnoj provinciji Hudeida a na njemu je poručeno da će luka Hudeida koju Saudijci žele da osvoje biti branjena do kraja. Snimke najnovijih borbi u Siriji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Plemenski skup u provinciji Mareb.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA