Najnovije

HUTI U NEZADRŽIVOM JURIŠU: Jemenske snage približavaju se Maribu, Saudijci dopremili "Patriot" sisteme!

Združene snage revolucionarnog pokreta Huti i Jemenske armije zauzeli su 13 kontrolnih tačaka u centralnoj jemenskoj pokrajini Marib.

Rat u Jemenu (Foto: JuTjub)

Prema izveštaju medijskog krila Hutija, u snažnom jurišu u području između gradova Sirva i Marib, ubijeno je ili ranjeno više od 20 pro-saudijskih boraca. U drugom pravcu proboja, na istom frontu, jemenske snage uništile su protivtenkovskim raketama dva neprijateljska oklopna vozila, a veći broj pro-saudijskih položaja zasut je baražnom vatrom iz kaćuša, prenelo je medijsko krilo Hutija. 

Ranije danas Sirvu je posetio vrh Huti pokreta i održali motivacioni govor lokalnim borcima i starešinama pred borbene operacije koje su pokrenute odmah potom:
U odgovor na sve snažnije napade jemenskih snaga, Saudijska armija je u područje Mariba dopremila 3 PVO sistema MIM-104 Patriot i 8 komada savremenog artiljerijskog oruđa, preneli su lokalni izvori. U toku je opšta ofanziva jemenskih snaga na više frontova u ratom razorenoj zemlji. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Akcija saudijskihplaćenika u Maribu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA