Najnovije

UTERAO STRAH U KOSTI NEPRIJATELJU: Su-57 ima novo naoružanje

Peta generacija ruskih lovaca Suhoj Su-57 počela je da leti sa novim, visoko preciznim naoružanjem, saopštio je direktor korporacije "Taktično raketno naoružanje", Boris Obnosov.

Su 57 (Foto: RIA)

"Radi se o najnaprednijem oružju postavljenom u trupu aviona, i na spoljašnjim suspenzijama", kazao je direktor korporacije i dodao da se već prešlo na praktične letove, te da se radi na testiranju avijacije. 
Avion pete generacije frontovske avijacije prvi put je poleteo 2010. godine. Trenutno je na ruskom lovcu montiran motor 117S, ali se planira instalacija novog motora. Motor druge faze predstavlja potpuno nov razvoj a ne modifikaciju, saopštio je Obnosov.
Su-57 je lovac-presretač, stelt tehnologije. NJegova smanjena uočljivost mu omogućava da ostane neprimećen od strane protivničkih radara i drugih senzora, tokom operacija u vazdušnom prostoru. 
Mogućnost letenja nadzvučnom brzinom, u režimu rada motora bez dopunskog sagorevanja, odnosno superkrstarenje, stvara mu veliku prednost u borbi za prevlast u vazdušnom prostoru. U stanju je da se suprotstavi američkim lovcima pete generacije, F-22 raptor i F-35.
Nemački magazin pozvao NATO da shvati da je rat protiv Rusije “samoubistvo“. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA