Najnovije

Srbin ste, služili ste JNA ili Vojsku Republike Srpske Krajine: Pogledajte šta vas zbog toga čeka u Hrvatskoj! (VIDEO)

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio da protest Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima, predstavlja nastavak dugogodišnje hajke na Srbe.

Hrvatska vojska (Foto: Jutjub)

On je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima počinjene na tlu Hrvatske.

- Za proustaške snage u Hrvatskoj, svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine je ratni zločinac. U Hrvatskoj se dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da se Srbima nametne teza da su, tobože, izvršili agresiju i da su zločinačka strana – naveo je u nedelju Linta u pisanoj izjavi.

Video ispod: Snimci nastali posle zločinačke operacije “Oluja” (hrvatski propagandni snimak)

S druge strane, istakao je on, Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije.

- U prethodnom periodu, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima - navodi se u izjavi. Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da konačno počne da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i na Kosovu i Metohiji.

- Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama “Oluja” i “Bljesak”. Nažalost, dosad nije pomaka po tom pitanju - napominje se u tekstu.

Britanska princeza Megan Markl je trudna. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatska policija razoružava vonike JNA na samom početku rata u Hrvatskoj

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA