Najnovije

ŠEŠELJ: Legiju hoće da unište u zatvoru!

U kazneno-popravnom zavodu Zabela režim je neljudski i ponižavajući, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj. On ističe da se lično uverio u teško psihičko stanje zatvorenika koji borave u specijalnom odeljenju, poput Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Šešelj (Foto: Jutjub)

Šešelj je juče na sednici Skupštine zatražio od Ministarstva pravde odgovor na pitanje zašto Legija i Jovanović kaznu izdržavaju u krajnje stravičnim i ponižavajućim uslovima. On se pozvao i na izveštaj Evropskog komiteta u kome piše da je režim u Zabeli "na granici neljudskog i ponižavajućeg".

- Legija i Zvezdan su u samicama u specijalnom odeljenju već deset godina. Retko ko im dođe, stavljaju im lance na ruke i noge čak i kada im dođu advokati. Hoće da im unište fizičko i psihičko zdravlje - priča Šešelj.

Lider radikala, koji je i sam bio iza rešetaka u Hagu, tvrdi da su uslovi u kojima žive Ulemek i Jovanović krajnje nehumani.

- Svake dve godine mogu da podnesu zahtev da izađu iz specijalnog odeljenja i uvek su odbijeni, bez obrazloženja. To nema ni kod Hiltera. I kod njega su vodili računa da se bar malo poštuje pravo - kaže Šešelj. Podsećamo, lider SRS izjavio je da su obojica osuđena na osnovu "lažnih svedočenja u režirnom procesu", pa je tako u maju ove godine posetio najpre Legiju, a potom Jovanovića i od njih tražio punomoćje da pokrene reviziju sudskog postupka.

Ruske specijalne snage dobile nedostižno oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojislav Šešelj psuje na engleskom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA