Najnovije

PUTIN LUPIO ŠAMAR IZRAELU: Netanjahu hitno ide za Moskvu! Gori mu pod nogama, napetost raste! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su se on i Putin dogovorili tokom nedavnog telefonskog razgovora da će se uskoro sastati kako bi razgovarali o saradnji u Siriji.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

- Složili smo se da se uskoro sastanemo i da nastavimo sa važnom koordinacijom između naših oružanih snaga - rekao je Netanjahu na sastanku vlade u Jerusalimu, prenosi Rojters.

Štaviše, Netanjahu je naglasio da će Izrael nastaviti svoje vojne operacije protiv iranskih snaga i libanskog Hezbolaha u Siriji uprkos tenzijama sa Rusijom.


- Izrael će stalno delovati kako bi sprečio Iran da se vojno poveže sa Sirijom i preda smrtonosno oružje Hezbolahu u Libanu – rekao je Netanjahu.

Rusko-izraelski odnosi doživeli su veliki pad sredinom septembra, kada je ruski obaveštajni avion "Il-20" greškom oboren od sirijkog PVO tokom izraelskog vazdušnog napada na sirijski grad Latakija. Tada je Rusija optužila Izrael da je odgovoran za incident i rekla da je vazdušni napad Izraela bio neprofesionalan.


Nakon incidenta, Rusija je odlučila da snabdeva Siriju naprednim sistemima protivvazdušne odbrane S-300 kako bi osigurala svoje osoblje raspoređeno u zemlji. To je dovelo do daljih tenzija u odnosima između Rusije i Izraela, da bi Izrael najavio da će nastaviti svoje akcije u Siriji. Izraelsko rukovodstvo se nada da će predstojeći sastanak između Netanjahua i Putina verovatno olakšati napetost između dveju država. Tako će Tel Aviv moći da izbegne dalje posledice svog nedavno demonstriranog "neprijateljskog" pristupa prema Rusiji.

Pogledajte OVDE šta je sirijska vojska pronašla na Al Safi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

O obaranju ruskog obaveštajnog aviona se još uvek priča i brojne su verzije pod kakvim okolnostima je Il-20 oboren. Izrael demantuje da je kriv zbog toga i prst upire u Siriju, pokušavajući da je zavadi sa Rusijom, dok ruska vojska ističe da je u pitanju direktna odgovornost izraelskih vlasti, jer se njihov pilot pribio uz ruski avion i izazvao njegovo obaranje.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA