Najnovije

Bez novog unutrašnjeg dogovora sigurno gubimo Kosovo i Metohiju

Najnovija dešavanja na Kosovu i Metohiji nameću obavezu nacionalnog otrežnjenja i potrebu novog unutrašnjeg dogovora oko načina na koji ćemo složno braniti nacionalni i državni interes. Svako dalje zabijanje glave u pesak dovešće nas sve pred svršen čin u kojem ćemo izgubiti bilo kakav manevarski prostor za diplomatsko i političko delovanje, a Kosovo će nam doći i u druge krajeve Srbije.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Piše: Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Iz tog razloga pozivam državni vrh Srbije da hitno organizuju sastanke svih relevantnih društvenih i političkih činilaca bez obzira na to da li su vlast ili opozicija, desnica ili levica, liberali ili nacionalisti. Svakoga od nas se pitanje Kosova i Metohije tiče na neki način i svi mi imamo mogućnost da pomognemo, ali je neophodno da država to inicira.

Imajući u vidu da će 2019. godina proteći u vrlo neizvesnim izborima za Evropski parlament, a da nam 2020. slede još neizvesniji izbori za američkog predsednika zasigurno se može očekivati da imamo dve godine da uspostavljeni nacionalni dogovor oko Kosmeta implementiramo na terenu i da konačno počnemo mi da budemo ti koji nameću korake, a ne da budemo sve vreme u defanzivi.

Povezivanje procesa na Kosovu i Metohiji sa statusom Republike Srpske, pitanje imovine na Kosmetu, te insistiranje na vojnoj neutralnosti Srbije i Republike Srpske moraju biti okosnice naše nove zajedničke međunarodne inicijative. Samo kroz zajednički i hrabar proaktivni nastup možemo očekivati da izborimo rešenje koje je povoljno po nas kao narod.

Kako nam sistemkatski uništavaju decu saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako je izvršena rumunizacija Srba.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA