Najnovije

TOMPSONE, I TI SI OTPEVAO SVOJE! USTAŠE ZAKONOM IZJEDNAČENE SA DŽIHADISTIMA! Austrijanci rešili da stanu na put hrvatskim fašistima!

Kada u martu počne primena novog zakona koji strogo u Austriji sankcioniše isticanje ustaških simbola, uključujući i pozdrav "Za dom spremni", Hrvatska će ostati retka zemlja u Evropi koja to još nije regulisala.

Hrvati na Tompsonovom koncertu u Kninu (Foto: Jutjub)

Svi koji budu nosili ustaške simbole u Austriji ubuduće će provesti šest nedelja u zatvoru i platiti 10.000 evra kazne, više nego da ističu nacističke oznake. S druge strane, u Hrvatskoj se to ne kažnjava - svako od sudija to tumači na svoj način, pa i da je "Za dom spremni" - stari hrvatski pozdrav.

Da stvar bude lošija, u pripremi je izmena zakona kojom bi bile uvedene strože mere u vezi sa isticanjem ustaških simbola, ali bi bilo dopušteno da se "Za dom spremni" koristi u grbu HOS-a. Tolerisanje ustaštva time bi bilo i zakonski regulisano, pa bi se "Za dom spremni" moglo uzvikivati na postrojavanju HOS-ovih jedinica. Tako nešto nije tolerisano ni devedesetih!

Za sada ostaje jedino izmena zakona o grobljima, što je, pre svega, usmereno prema "četničkim natpisima". Hrvatska je i dalje pokrovitelj okupljanja na Blajburgu, gde su pre masovno, a sada stidljivije, isticani ustaški simboli, a u Austriji je sve više zahteva da se spreči komemoracija koja se svake godine održava u austrijskom gradiću. Protiv komemoracije u Blajburgu su i desno i levo orijentisane stranke, kao i lokalna vlast, pa je pitanje vremena kada će Austrijanci i to dovesti u pitanje.

I dok Hrvatska toleriše "povratak u prošlost" i sve agresivniji revizionizam, susedne zemlje su odlučne u tome da spreče i nastupe pevača Marka Perkovića Tompsona koji u pesmama takođe spominje "Za dom spremni". NJemu je sve teže da dobije dozvole za nastupe van Hrvatske. U Hrvatskoj se slobodno distribuiraju i knjige u kojima se grubo falsifikuje istorija, a gotovo da nema grada u kojem nema ustaških grafita.

Povereništvo za suočavanje sa prošlošću posle katastrofalnog zaključka da treba dopustiti "Za dom spremni" u HOS-ovom grbu otvorilo je samo nove dileme, o čemu je govorio i predsednik SDP-a Davor Bernardić:

- Plenković je kroz Povereništvo praktično legalizovao "Za dom spremni", što je skandalozno. Tako on trguje sa ultrakonzervativnim pokretom u Hrvatskoj, a Hrvatska i dalje koketira sa ustaštvom. U HDZ-u ima političara koji su vrlo otvoreno na strani ustaškog pokreta - smatra Bernardić.

Isti kao džihadisti

Austrija je u novi zakon, koji je usvojila vlada, a uskoro će biti i u parlamentu, ustaški pokret izjednačila sa najgorim nedemokratskim režimima, poput islamista. Kažnjavaće se baš svako isticanje bilo kog ustaškog simbola, pa čak i onih koji su prigodno sakriveni.

Hrvatski navijači potpuno poludeli za Srpkinjom. Pogledajte OVDE šta su radili.

Izvor: Večernje novosti

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

“Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajinu do Knina! Zapalit ću dva tri srpska štaba, da ja nisam dolazio džaba!”, stihovi su iz pesme “Anica, kninska kraljica” Marka Perkovića Tompsona.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA