Najnovije

PANIKA! IDU RUSI! Dva čoveka uterali strah u kosti celoj britanskoj armiji!

Ministarstvo odbrane Velike Britanije je poslalo upozorenje u sve svoje kasarne i vojne baze posle pokušaja novinara ruskog Prvog kanala da uđu na teritoriju štaba 77. brigade, piše Dejli mejl.

Britanska vojska (Foto: Jutjub)

Prema informacijama britanskog lista, britanska vojska je 21. novembra primetila ruskog novinara Timura Sirazijeva i kamermana Dmitrija Volkova kako pored ograde sa bodljikavom žicom ispred štaba 77. brigade snimaju reportažu. Dodaje se da je Volkov sedeo u automobilu i da je snimao sa suvozačevog mesta.

List navodi da je informacija o ovoj situaciji bila hitno saopštena britanskom ministru odbrane Gejvinu Vilijamsonu, i da je vojna kontraobaveštajna služba odmah započela istragu.

Vojsci koja se nalazi u bazama je naređeno da odmah obaveste policiju u slučaju da primete nešto slično i da se sa takvim licima ne upuštaju u razgovor. List dodaje da britanski vojnici ne mogu da zadržavaju lica kao policija.

U upozorenju koje je poslato svim britanskim vojnim bazama se nalazi slika novinarske akreditacije Sirazijeva i automobila Tojota Avensis, koji je primećen kod štaba 77. brigade.

Kako se Ukrajina vraća u 1941. godinu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Britanska vojska

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA