Najnovije

MEMORIJALNI BRZOPOTEZNI TURNIR "MOMA VUČIĆEVIĆ 2018": Trijumf Novaka Čabarkape

Četvrti memorijalni turnir „Moma Vučićević 2018“ okupio je juče u beogradskom hotelu „Metropol“ rekordan broj učesnika – 279! Među njima je 117 igrača imalo međunarodnu šahovsku titulu FIDE, od čega 24 velemajstora, 42 internacionalna majstora, 51 FIDE majstor.

Četvrti memorijalni turnir „Moma Vučićević 2018“ (Foto: Promo)

Sve učesnike, goste i predstavnike medija pozdravili su i ime porodice gospodin Vojin Vučićević, otac Mome Vučićevića, u ime organizatora OŠK „Beograd“ prof dr. Andreja Savić i u ime sudijske ekipe međunarodni šahovski sudija Nebojša Baralić, glavni sudija turnira.

Igralo se 15 kolo po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 3 minuta plus 2 sekunde za svaki odigrani potez. Ukupno je odigrano blizu 2200 partija.

Pomalo neočekivano, pobedio je 22. nosilac na turniru internacionalni majstor Novak Čabarkapa iz Subotice. Ceo turnir je odigrao ubedljivo, vodio, odolevao našim najboljim velemajstorima i na kraju sa 12,5 poena osvojio prvo mesto, pobednički pehar i novčanu nagradu od 45.000 dinara. On je za ceo poen ostavio drugoplasiranog velemajstora Ivana Ivaniševića (pobednik 3. Memorijala) i trećeplasiranog velemajstora Dušana Popovića koji su osvojili 11,5 poena.

Najuspešnija šahistkinja na turniru je bila ženski internacionalni majstor Teodora Injac sa 9,5 poena, poen više od drugoplasirane ženskog internacionalnog majstora LJilje Drljević i ženskog velemajstora Irine Čoljuškine.

IM Vuk Đorđević, 10 poena, je najuspešniji omladinac do 20 godina, drugi i treći su VM Milan Zajić i FM Bojan Maksimović, sa po 9 osvojenih poena.

Najuspešniji igrač OŠK "Beograd" je FM Ivan Martić sa 10 poena. Nagrađeni veterani su VM Dušan Rajković, Božidar Marinović i VM Goran Čabrilo. Najuspešniji igrač do 14 godina je Stefan Tadić sa 8,5 poena. Ukupan nagradni fond je iznosio 306.000,00 dinara i raspoređen je na 10 glavnih i 11 specijalnih nagrada. Organizator turnira je bio OŠK „Beograd“, a pokrovitelj porodica Vučićević. Po osam najboljih partija svakog kola je direktno prenošeno putem interneta.

Konačna tabela se može pogledati na linku OVDE.

Visok nivo turnira održala je i naša vrhunska sudijska postava, koju su predvodili međunarodne sudije Nebojša Baralić i Petar Katanić-Vujić, a sudili su još međunarodne sudije Branka Vujić Katanić, Vladimir Cicmil, Miodrag Stanković i Rade Goljović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA