Najnovije

DONBAS PO RECEPTU BELIH ŠLEMOVA: Otkriven plan kijevskih snaga

Narodna milicija DNR je na konferenciji za medije otkrila detalje istrahe bezbednosnih organa republike.

Hemijski rat (Foto: RIA Novosti)

Portparol NM DNR Danil Bezsonov je izjavio da su obaveštajci saznali da ukrajinska vojska u pravcu Gorlovke dovlači udarne dronove tipa Warmate-1 i Bayraktar TB2.

Dronovi Bayraktar TB2 su zajednički ukrajinsko-turski proizvod i mogu da ponesu 70 kilograma tereta, čime su se nedavno pohvalile ukrajinske vlasti.

Izvori NM DNR u štabu ukrajinske Operacije udruženih snaga saopštavaju da će navedeni dronovi biti iskorišćeni za provokaciju i režirani hemijski napad na sopstvenoj teritoriji, a takođe i za napade na strateški važne objekte u DNR.

Prilikom napada dronovima koji nose veliku količinu hemijskog naoružanja, njihovo obaranje može dovesti do suprotnog efekta, jer bi se kontaminirane čestice rasule iznad teritorije DNR, a putem vazduha bi mogle da nanesu štetu stanovništvu, rečeno je u NM DNR.

U slučaju izvođenja hemijske provokacije na sopstvenoj teritoriji, ukrajinska vojska će imati povod za raketni i vazdušni napad na DNR, zaključuje se u saopštenju.

Režirani hemijski napadi kao opravdanje za raketne i vazdušne napade nisu ništa novo u ratu, a najpoznatiji su primeri tzv. Belih šlemova, koji su režirali više takvih situacija u Siriji.

Kako je ruski ratni valcer zagrmeo Parizom, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajinci beže u Donbas?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA