Najnovije

KONKRETNI POTEZI: Evo kada će 19 zemalja dobiti tužbu zbog osiromašenog uranijuma!

Prvi u nizu sastanaka koji treba da dovedu do formiranja Saveta za pripremanje krivične tužbe protiv 19 članica NATO pakta koje su 1999. godine bombardovali našu zemlju održan je u četvrtak naveče u Nišu.

Ne NATO (Ilustracija: public)

Prema rečima advokata Srđana Aleksića do kraja godine tužiće svaku zemlju ponaosob i poziva pravnike i lekare da im se pridruže. - Već godinu dana pripremamo dokumentaciju za pisanje tužbe. Nekoliko zemalja su morale vojnicima koji su bili angažovani na Kosovu da plate odštetu. Smatram da i građani Srbije, pogovoto oni koji su oboleli od karcinoma, imaju identična prava. Zbog osiromašenog uranijuma ugroženo nam je zdravlje i zagađena je životna sredina, kaže Aleksić.
Za sada je izvesno da će član ovog tima biti Sreto Nogo, profesor krivičnog prava koji smatra da tužba protiv NATO neće uneti doneti političke probleme Srbiji.
- Ova tužba nije političko već pravno pitanje. Mi nismo protiv NATO, neka on radi svoj posao. Ali, ako je NATO počinio krivično delo on treba za to da odgovara i to je jedino što tražimo, tvrdi Nogo i dodaje da imaju veliki podršku van Srbije oko prikupljanja materijala za tužbu. Kako amerikanci nastavljaju zločinačke aktivnost i u Siriji, pročitajte OVDE. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su sipali otrov NATO bombarderi:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA