Najnovije

HAOS U BUKAMALU: Amerikanci i teroristi napadaju sirijske položaje na iračkoj granici! (VIDEO/MAPA)

Teroristi Islamske države i američka "koalicija", po svemu sudeći, izvršili su simultani napad na položaje sirijskih snaga i njihovih saveznika u području jugoistočnog pograničnog grada Al Bukamala u pokrajini Deir Ez Zor.

Samoubilački napad u Bukamalu (Foto: JuTjub)

Prema izveštajima "pobunjeničkih" medija i njima bliskih aktivista, napadi su izvršeni u mestima Sukarija i Gubra, u neposrednoj blizini Bukamala. Teroristički napadi izvedeni su infiltracijom bombaša samoubica na isturene položaje sirijskih snaga i njihovih saveznika, a tom prilikom je, kako se navodi, nastradalo na desetine pripadnika SAA, Snaga nacionalne odbrane i iranske Revolucionarne garde.

Takođe, prema još nepotvrđenm informacijama, izvršen je i samoubilački napad auto-bombom na položaje SAA u nešto severnijem Majadinu, a u tom napadu je, tvrde lokalni aktivisti, ubijenm i jedan sirijski oficir. Teroristi su napravili čak i propagandni snimak na kom su prikazani neki od ovih napada:
Istovremeno, bombaš samoubica uleteo je u grupu "lojalista" u samom Bukamalu gde je, navodi prodžihadistička agencija Smart, ubijeno najmanje 20 ljudi, a na grad je izvršen i artiljerijski napad čiji je snimak objavila teroristička agencija. Osim toga, prema tvrdnjama sličnih izvora, juče je izvršen i napad aviona američke koalicije na položaje koje drže pripadnici iranske Revolucionarne garde. Interesantno je da se sve ovo odigrava baš u vreme kada su Amerikanci, preko svojih "lojalista" iz SDF-a objavili vest o izgradnji velike vojne baze upravo i pokrajini Deir Ez Zor. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA