Najnovije

UBICA ZAPADNIH SATELITA: Svet u strahu od novog ruskog presretača (VIDEO)

Efektivni snimci ispitivanja modernizovanog ruskog protivraketnog sistema privukli su pažnju zapadnih medija. Dali su mu ime "ubica satelita", i već tradicionalno Rusiju optužili za agresiju, iako je proba izvedena na teritoriji Rusije.

Ruska raketa (Foto: Jutjub)

Prvog aprila Vazdušno-kosmičke snage Rusije uspešno su testirale novi protivraketni sistem na poligonu Sar-Šagan u Kazahstanu. Impresivni snimci su uplašili zapadne medije, koji su probu sistema stavili u okvir "ruske agresije" i "ruske pretnje Zapadu".
Tako je "Miror" napisao da je predsednik Vladimir Putin proslavio Uskršnju nedelju testiranjem rakete koja je pretnja Zapadu, smetnuvši s uma, da Rusija ne proslavlja Vaskrs po zapadnom kalendaru.
Popularni listovi "Dejli mejl" i "Dejli star", prozvale su modernizovani ruski antiraketni sistem "Ubicom zapadnih satelita", kazavši da se navodno radi o agresivnoj poruci Rusije Zapadu. 
Podsetimo ipak, da ovaj sistem nije raspoređen na zapadnoj granici Rusije. On je u službi VKS Ruske Federacije i ima za cilj zaštitu Moskve i centralne Rusije od napada iz vazduha.
Rakerni sistem ima mogućnost upozoravanja na raketni napad i kontrole vanjskog prostora.
Ruski general upozorava da je svet na ivici rata, možda i poslednjeg u ljudskoj istoriji! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA