Najnovije

Rusija pravi sistem protiv „tomahavka"

Novi ruski kompleksi elektronskog ratovanja biće stvoreni uzimajući u obzir informacije dobijene tokom analize američkih krstarećih raketa "tomahavk" koje su dostavljene u Rusiju nakon napada koalicije na Siriju, saopštio je za RIA Novosti prvi zamenik generalnog direktora Vladimir Mikejev, koncerna Radioelektronske tehnologije.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

"Naravno, na osnovu ovog iskustva (raketnog napada zapadne koalicije na Siriju) sada se pripremaju projektni zadaci za novi posao, u kojem će se, uzimajući u obzir sve dobijene informacije, izgraditi obrazac naše nove tehnike za elektronsko ratovanje. Nova tehnologija bi trebala pokriti sve opsege - i optičke i radio, koje smo videli u proizvodima naših kolega", rekao je Mikejev odgovorajući na relevantno pitanje.

Govoreći o vremenu stvaranja novih obrazaca, on je primetio da u skladu sa zahtevima državnih kupaca kompletan ciklus traje oko 2-3 godine, ako ovi uzorci ne budu izuzetak.

Nama pre svega, kao profesionalcima, veoma je zanimljivo videti primenu različite vojne opreme u Siriji, uključujući i `Tomahavk`. Imajući ovaj projektil u ruci, jasno razumemo kakve ima komunikacione kanale, informacije i kontrolu, navigaciju i lokaciju. Pored toga, u praksi je bilo moguće proceniti stepen zaštite ovih kanala. Istovremeno, svaki od ovih kanala je za nas veoma interesantan sa stanovišta radio-elektronskog dejstva na njih. Poznavajući sve ove parametre, mi ćemo moći efikasnije blokirati ove krstareće rakete u svim fazama njihove borbene upotrebe ", rekao je on.

Mikejev je dodao da danas sa interesovanjem ruski stručnjaci gledaju i na zapadne bespilotne letelice, kao i na američke avione F-22 i F-35 Vazduhoplovstva Izraela, koji su se nedavno aktivno primenjivali u sirijskom regionu.

Podsetimo, posle napada 14. aprila sa učešćem 105 raznih raketa, sirijska vojska je pronašla dva neeksplodirana "Tomahavka" te ih predala Rusiji. Ministarstvo odbrane je 25. aprila pokazalo olupine raketa ispaljenih od strane SAD, Britanije i Francuske na Siriju, uključujući "Tomahavke", koji nisu došli do svog cilja.

Ukrajinu svakog meseca napusti 100.000 njenih građana. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obaranje američkih tomahavka, Sirija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA