Najnovije

„Slobodna sirijska vojska“ i američki specijalci pripremili opasnu provokaciju u Deir ez Zoru

„Slobodna sirijska vojska“ i američke snage za specijalne operacije spremaju provokacije uz korišćenje otrovnih supstanca u provinciji Deir ez Zor, rekao je specijalni predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prema informacijama koje su potvrđene iz tri nezavisna izvora u Siriji. komanda takozvane „Slobodne sirijske armije“ uz podršku američkih vojnika snaga za specijalne operacije sprema ozbiljnu provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci u provinciji Deir ez Zor, saopštio je Konašenkov.    

Radi još jedne simulacije u nizu hemijskog napada režima protiv civila militanti Slobodne sirijske vojske u području Hakl el DŽafra, provincije Deir ez Zor su dovezli balone sa hlorom, dodao je on.    

Prema rečima Konašenkova, izrežirani video, nakon što ga objave zapadni mediji, treba da posluži kao novi povod da američka „koalicija“ bombarduje državne sirijske objekte i opravda ofanzive militanata na sirijske vladine snage na istočnoj obali Eufrata. Ministarstvo odbrane Rusije upozorava da je nedopustivo korišćenje ovakvih provokacija za destabilizovanje situacije na teritoriji Sirije.   

Ukrajinci skovali plan da obore helikopter evropske delegacije u Donbasu, više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Razrušena od Amerikanca Raka se vraća u Život

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA