Najnovije

"Niko do sada nije toliko obrukao državu kao što je to učinila premijerka, Ana Brnabić"

- U svojoj novijoj istoriji Srbija je imala jako veliki broj funkcionera koji su bili nedostojni pozicija na kojima su bili, ali niko do sada nije toliko obrukao državu kao što je to učinila premijerka, Ana Brnabić u svom intervjuu nemačkom Veltu. Sramna izjava o tome da je „Kosovo nekada bilo Srbija i kako kompromis ne podrazumeva da Kosovo pripada Srbiji“ predstavlja degradaciju naroda i države - kažu u Narodnom slobodarskom pokretu.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Iz ove stranke podsećaju javnost da je tekst zakletve koju su položili Ana Brnabić i svi drugi ministri doslovce: „Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije.“.

- Dakle, svi ministri su pod zakletvom da će biti posvećeni očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije i stoga za početak zahtevamo hitno izjašnjenje nosioca vlasti o tome da li oni stoje iza toga što je Ana Brnabić rekla, a od premijerke očekujemo javno izvinjenje građanima Srbije koji su sa pravom uznemireni posle ovakvih njenih izjava. Vlada Srbije je zakletvu dala narodu i jedino je narod može te zakletve osloboditi. Dok je na snazi Ustav koji u svojoj Preambuli definiše Kosovo i Metohiju kao sastavni deo Srbije nijedan nosilac vlasti nema pravo da javno iznosi stavove koji su u suprotnosti sa time. Pre trideset godina se u Srbiji „desio narod“ i taj događaj je doveo do toga da Vojvodina i Kosovo i Metohija budu vraćeni u sastav Srbije iz koga su bili istrgnuti u okviru SFRJ. Očito će narod opet morati da na sebe uzme ulogu zaštitnika ustavnog poretka jer to izabrani predstavnici očigledno ne rade – kaže se u saopštenju slobodara.

Šta su srpski desničari radili na proslavi Bajrama pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li su demokrate ili Vučić više izdali Kosovo?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA